طراگاه | مرجع دکوراسیون منزل، معماری داخلی و طراحی داخلی

ورود / ثبت نام
FA EN

« به همکاران خود در طراگاه بپیوندید »

سیروس مهراندیشفرامرز گشایشیالناز پائیزرضا جعفری نژادآیدین صادقیآذران پلاستیک azaran-plasticحسین مژدهیحسین نوروزیفرهاد علیزاده افشارسوگند عندليبسهند چوبانهدی شکریان
هم اکنون ثبت نام کنید یا وارد شوید
« بازگشت

طراحی استودیویی متفاوت با نمای آجری

معماری بومی استودیو سفالگری Terra Cotta

بازدید : 30,506 بار

02 مرداد 1395

چاپ صفحه

ایمیل

نظرات

گروه معماری Tropical Space طراحی معماری ساختمانی مکعبی شکل، استودیویی سفال‌گری را به اتمام رسانده‌اند که شبکه‌ای از قفسه‌های بامبو را در پشت دیوارهای آجری منفذدار پنهان کرده است. با طراگاه همراه باشید تا معماری بومی این کارگاه را باهم بررسی کنیم.

ذخیره عکس
طراحی استودیویی متفاوت با نمای آجری

نام این استودیو Terra Cotta است؛ ساختمانی ساده و مکعبی شکل با ارتفاع 7 متر که به کارگاه و محل نمایش آثار یک هنرمند سفال‌گر اختصاص داده شده است. این بنا نزدیک به رودخانه‌ای در حومه‌ی شهر ساحلی "هوی آن" (Hoi An) در ویتنام است. این مسئله گروه معماری را بر آن داشت که با طراحی یک نمای پرمنفذ، ساختمان را در معرض صدای جریان آب رودخانه و نسیم خنکی که از آن سو می‌وزید، قرار دهند. در نتیجه نمای کارگاه از آجرهایی ساخته شد که با فاصله در کنار هم قرار گرفته و الگوهای منظمی را تشکیل می‌دهند. به این ترتیب نمای ساختمان در عین حال که فضای داخل و خارج را به‌طور کامل از هم جدا نمی‌سازد، به میزان کافی حریم خصوصی هنرمند را حفظ می‌کند. خلل و فرج موجود در میان آجرها نیز ساختمان را از تهویه‌ی طبیعی برخوردار می‌سازند.

ذخیره عکس
ذخیره عکس

کارگاه هم‌چنین دارای تعدادی پنجره، و دو درب ورودی، که درست در مقابل هم واقع شده‌اند. در داخل بنا، شبکه‌ای از قفسه‌های بامبو هر چهار ضلع کارگاه را در هر دو طبقه پوشانده است. این قفسه‌های 60 سانتی‌متری، علاوه‌بر به نمایش گذاشتن آثار هنرمند، یک پلکان به طبقه‌ی دوم و چند نیمکت برای استراحت و نوشیدن چای نیز فراهم می‌کنند.

ذخیره عکس
ذخیره عکس

میز سفال‌گری هنرمند در مرکز طبقه‌ی اول، درست زیر یک روزنه‌ی دایره‌ای شکل در سقف قرار گرفته است. این روزنه علاوه‌بر ورود پرتوهای نور به فضای پایین، به بازدید‌کنندگان این امکان را می‌دهد که از طبقه‌ی بالا هنرمند را در حین کار تماشا کنند. به گفته‌ی تیم طراحی: «این طراحی باعث می‌شود که هنرمند و اثرش از طلوع تا غروب در تعامل با نور خورشید باشند. مردم می‌توانند گذر زمان را با حرکت تدریجی نور از روی آثار هنری احساس کنند. آن‌ها می‌توانند در طبقه‌ی دوم از تماشای فضاهای داخلی و خارجی استودیو و یا تماشای هنرمند در حین کار لذت ببرند.»

ذخیره عکس
ذخیره عکس
ذخیره عکس
ذخیره عکس

یکی از مواردی که در طراحی بنا در نظر گرفته شده، مسئله‌ی سیل‌های موسمی این منطقه بوده است. به این ترتیب که هنرمند می‌تواند آثارش را روی طبقات فوقانی قفسه‌ها قرار دهد. در این صورت اگر آب رودخانه بالا بیاید و کارگاه دچار آب‌گرفتگی شود، آثار هنری در معرض خراب شدن قرار نمی‌گیرند.

ذخیره عکس
طراحی استودیویی متفاوت با نمای آجری

این استودیو به‌گونه‌ای طراحی شده که مکانی گرم و صمیمی برای اجتماع و دیدار دوست‌دارانِ هنر سفال‌گری ایجاد کند. دیدگاه خود را در خصوص طراحی آن با طراگاه در میان بگذارید.

 

    کانال


بازدید : 30,506 بار

02 مرداد 1395

چاپ صفحه

ایمیل

نظرات

مطالب مرتبط »

ویدیوهای پیشنهادی »

نظرات ( 0 )

هیچ نظری ثبت نشده است

ثبت نظر شما

قبل از ارسال نظر ، قوانین و ضوابط سایت را مطالعه کنید

تگ ها



معماریمعماری بومیطراحینمای آجریقفسهبامبونورگیرتهویه‌ی طبیعیسفالگریکارگاهاستودیو

مطالب محبوب »

Monday , 05 December , 18:02