طراگاه | مرجع دکوراسیون منزل، معماری داخلی و طراحی داخلی

ورود / ثبت نام
FA EN

« به همکاران خود در طراگاه بپیوندید »

حمید عرفانیانnaser movahedهومن بالازادهامیر قاسمیحسین مژدهیحبیب الله نیکنامیابزار تونل جهانپویا ریاضی خواهاسماعیل سحاب رحمن پناهپرهام شکوهیرضا مفاخرکسری سعادت جو
هم اکنون ثبت نام کنید یا وارد شوید
« بازگشت

ایده‌ای برای طراحی فضای داخلی یک مرکز پزشکی

طراحی مرکز پزشکی و داروسازی

بازدید : 12,499 بار

06 ارديبهشت 1395

چاپ صفحه

ایمیل

نظرات

اصولا در راه‌اندازی و طراحی مراکز پزشکی در نظر گرفتن استانداردها بسیار ضروری است. داروخانه‌ و مرکز پزشکی در حومه‌ی شهر مونترال کانادا با مساحت حدود 1012 متر مربع به‌دلیل طراحی منحصربه‌فرد و توجه به اصول فنگ‌شویی مورد توجه عموم قرار گرفته است. با طراگاه همراه باشید تا به بررسی طراحی فضاهای داخلی این مرکز پزشکی بپردازیم.

ذخیره عکس
طراحی مرکز پزشکی و داروسازی

طراح معروف این ساختمان، که به‌خاطر عقاید عجیب و غریبش برای طراحی این مرکز پزشکی انتخاب شده است، در مورد طراحی این‌ مرکز می‌گوید: "ما می‌خواستیم فضایی ایجاد کنیم که جنبه‌ی انسانی این حرفه را منعکس کند و یک مکان صمیمی، ساده، جمعی و بی‌تکلف ایجاد شود، که امکان در دسترس بودن بیشتر داروسازان و در معرض دید بیماران بودن را فراهم آورد. " 

ذخیره عکس
ذخیره عکس

برای تاکید بر بعد اجتماعی، طراح تصمیم گرفت که طراحی آزمایشگاه، را به‌عنوان نقطه‌ی کانونی و در نتیجه مکانی برای معاشرت همکاران قرار دهد. در این طراحی و چیدمان این فضا از اصول فنگ‌شویی به دقت استفاده شده است. طراحی فضای داخلی آزمایشگاه در این مرکز پزشکی، از قرارگیری چندین فرم دایره‌ای به شکل جعبه قرص در کنار اتفاق افتاده است. 

ذخیره عکس

 

در این ساختمان طراحی فضایی، برای مشاوره خصوصی در کنار دفتری شیشه‌ای با پارتیشن‌بندی و درب کشویی اجرا شده است. یکی از عناصر مهم در فنگ‌شویی استفاده از نور طبیعی است. آزمایشگاه در قسمت شمالی ساختمان جانمائی شده و از آن قسمت، نور طبیعی از پنجره‌هایی بزرگ و کشیده به راحتی وارد محیط می‌شود. چون در فنگ‌شویی قسمت شمال به عناصر آب و فلز اختصاص دارد، در طراحی این قسمت از رنگ آبی و فولاد استفاده شده است.  علاوه بر این انعکاس نور بر روی دیوارهای فلزی که شبیه به جعبه‌ی قرص طراحی شده‌اند، هم حجم کلی را برجسته‌تر کرده است. طراحی دیوار مطب پزشکی با رنگ زرد یکپارچه، در تضاد با دیوار سرد رنگ آزمایشگاه محیطی متعادل را پدید آورده است. 

طراحی صندلی‌ها و محل نشیمن بیماران به طرز ماهرانه‌ای با ارتفاع کم اجرا شده است، تا مانع دید آزمایشگاه و داروسازان نباشند. طراح با در نظر گرفتن بهینه‌سازی عوامل مالی، ماه‌ها زمان صرف تحقیقات و مطالعه کرده و در نتیجه محیطی پویا و رنگارنگ را برای این مرکز پزشکی را طراحی کرده است. علاوه بر این رنگ‌آمیزی محیط داخلی از نمونه‌گیری دقیق تا بدست آمدن سایه‌ی موردنظر برای هر رنگ انجام شده است.

ذخیره عکس
طراحی مرکز پزشکی و داروسازی

طراح این پروژه در مورد انتخاب رنگ‌های موجود این‌طور بیان می‌کند که این رنگ‌های زیبا با شخصیت داروساز موسس این مرکز پزشکی، هماهنگی دارد، او یک گلوله‌ی انرژی است! رنگ‌های ملایم به‌کار رفته در فضای داخلی، تضاد زیبایی با شخصیت بانشاط او برقرار می‌کنند. داروساز موسس این مرکز پزشکی عقیده دارد که می‌توان در تبلیغات و بنرها این داروخانه بعد انسانی را نشان داد، چون او تلاش بسیاری برای حقوق مشتری انجام داده است. 

ذخیره عکس
ذخیره عکس

از زمان تاسیس این ساختمان، مورد توجه و بازدید مردم و داروخانه‌های مشابه قرار گرفته، چندین رویداد مهم هم در این داروخانه برگزار شده و استقبال بیش از حد انتظار مردم واقع شده است. مبلمان سفارشی این مجموعه هم جالب توجه هستند. علی رغم ظاهر ساده‌ی آن‌ها، قفسه‌ها و کابینت‌ها توسط یک کابینت‌ساز معروف ساخته شده‌اند. شاید در ابتدا عجیب به نظر بیاید که هیچ محصولی در اطراف محوطه آزمایشگاه وجود ندارد، اما باید از شلوغی محیط اجتناب شود. طراح این پروژه می‌گوید: " دلیل این امر این‌است که ما آگاهانه خواسته‌ایم جنبه‌ی تجاری را از جنبه‌ی حرفه‌ای داروساز جدا کنیم. گوش دادن به بیماران، کار حرفه‌ای و گرمای انسانی مهم‌تر از محصولات هستند." 

ذخیره عکس
طراحی مرکز پزشکی و داروسازی

عواملی هم‌چون باز بودن فضا برای حفظ نور طبیعی، جریان داشتن انرژی و هوا و عاری بودن دیوارها از هرگونه پوستر تبلیغاتی، هارمونی فضا را حفظ کرده است. این طراح هم‌چنین یک مرکز پزشکی در کنار این داروخانه طراحی کرده است. این کلینیک در طبقه‌ی اول همین ساختمان با سادگی و شفافیت در مواد و وسایل مشابه طراحی شده است. 

ذخیره عکس
ذخیره عکس
ذخیره عکس
ذخیره عکس
ذخیره عکس
ذخیره عکس

در ضمن حس تحرک و انرژی‌بخشی در این فضا با دیوارهای گرد به خوبی نمایان است. همانند داروخانه، در کلینیک هم صندلی‌‌ها با طرح گرد چیده شده‌اند. یکی دیگر از جزئیات این پروژه، طراحی سقف چوبی اتاق انتظار در قسمت جنوبی است. چوب به این ساختمان گرما و شفافیت بخشیده و بدون اینکه قوانین فنگ‌شویی زیرپا گذاشته شود. 

ذخیره عکس
طراحی مرکز پزشکی و داروسازی

در قسمت جنوبی ساختمان طبق قوانین فنگ‌شویی باید از عنصر چوب استفاده شود تا کل فضا از انرژی این عنصر بهره‌مند گردد. با طراگاه همراه باشید.

 

  


بازدید : 12,499 بار

06 ارديبهشت 1395

چاپ صفحه

ایمیل

نظرات

مطالب مرتبط »

ویدیوهای پیشنهادی »

نظرات ( 0 )

هیچ نظری ثبت نشده است

ثبت نظر شما

قبل از ارسال نظر ، قوانین و ضوابط سایت را مطالعه کنید

تگ ها



طراحی مرکز پزشکیطراحرنگ زردحفظ نور طبیعیهارمونی فضاطراحی فضای داخلی

مطالب محبوب »

Tuesday , 06 December , 04:22