طراگاه | مرجع دکوراسیون منزل، معماری داخلی و طراحی داخلی

ورود / ثبت نام
FA EN

« به همکاران خود در طراگاه بپیوندید »

شروین حسینیآذران پلاستیک azaran-plasticعلیرضا شرافتیمرتضی صادقینگار سریع الاطلاقرزیتا فتاحیمهدی جعفری منشجواد خداییکمیل مهدی نژادسلیمانیميثم ذکرياييسهند منشی
هم اکنون ثبت نام کنید یا وارد شوید
« بازگشت

تبدیل نقاط ضعف به نقاط قوت در طراحی ساختمان

معماری زیبای خانه‌ای در دامنه‌ی یک تپه

بازدید : 63,124 بار

26 ارديبهشت 1395

چاپ صفحه

ایمیل

نظرات

زمین عمارت "نورث‌کوت" (Northcote) در دامنه‌ی یک تپه‌ی کوچک واقع شده که شمال آن هم‌سطح با خیابان و جنوب آن در سطحی بسیار پایین‌تر قرار دارد. اگر فکر می‌کنید این در طراحی یک خانه مشکل بزرگی به حساب می‌آید، با طراگاه همراه شوید تا به اشتباهتان پی‌ببرید.

ذخیره عکس
معماری خانه‌ای در دامنه‌ی یک تپه

ملک "نورث کوت" در میان گلچینی از خانه‌های تر و تمیز دوره‌ی پادشاهی ادوارد (دهه‌ی اول قرن بیستم) و مجتمع‌های جدیدتر واقع شده است. با توجه به قرار گرفتن این ملک روی تپه، مالکین آن دلشان می‌خواست که از چشم‌انداز وسیعی در ضلع جنوبی ساختمان که رو به مرکز شهر ملبورن داشت، لذت ببرند.
تیم معماری K2LD برای پاسخ به این درخواست، نمای شمالی خانه را که مشرف به خیابان بود، به صورت تک طبقه طراحی کرد. اختلاف شدید ارتفاعی که بین بخش شمالی و جنوبی ملک وجود داشت و در ظاهر بزرگ‌ترین نقطه ضعف آن بود، در حقیقت فرصتی را پیش روی تیم معماری قرار داد که بتوانند از چشم‌انداز وسیع بخش جنوبی بهترین استفاده را ببرند. به این ترتیب که آن‌ها خانه را به صورت یک (L) معکوس طراحی کردند که قاعده‌ی آن طبقه‌ی بالا و بخش جلویی ساختمان را تشکیل می‌داد و دسته‌ی آن هم ضلع جنوبی و پایینی را.

ذخیره عکس
ذخیره عکس

زمانی که وارد خانه می‌شوید چشمتان به یک حیاط خلوت می‌افتد که هم نور خانه را تأمین می‌کند و هم بین اتاق پر سر و صدای کودکان در ضلع شمالی و اتاق والدین در ضلع جنوبی فاصله می‌اندازد. بعلاوه در بخشی از کف این حیاط خلوت یک نورگیر تعبیه شده که نور را به آشپزخانه و غذاخوری واقع در ضلع جنوبی ساختمان در طبقه‌ی پایین هدایت می‌کند. بعلاوه حضور این حیاط خلوت در میان خانه موجب می‌شود که ساکنین تجربه‌ی ملموس‌تری از تغییرات آب و هوایی و فصلی داشته باشند. 

ذخیره عکس
ذخیره عکس

با حرکت از ضلع شمالی به ضلع جنوبی خانه، به پلکان عریضی می‌رسیم که ما را به فضای نشیمن خانه در طبقه‌ی پایین هدایت می‌کند. فضایی با 6.5 متر ارتفاع از سقف و پنجره‌های تمام قدی که توجه ما را به سوی چشم‌انداز وسیع شهر جلب می‌کنند. اتاق والدین در طبقه‌ی بالا با نمایی چوبی بر فراز اتاق‌نشیمن خودنمایی می‌کند و بین معماری فضای داخلی و خارجی خانه پیوند ایجاد کرده است. فضای نشیمن مشرف به محوطه‌ی بیرونی خانه در منتها الیه جنوبی است و در پشت نشیمن فضای غذاخوری و آشپزخانه قرار دارد که غرق در نوری است که از نورگیر واقع در کف حیاط خلوت طبقه‌ی بالا به داخل تابیده است. 

ذخیره عکس
ذخیره عکس
ذخیره عکس
ذخیره عکس

طراحی عمارت "نورث کوت" به صورتی انجام شده که بتواند بر مشکل شیبدار بودن زمین ملک و همینطور تأمین نور طبیعی خانه علیرغم جنوبی بودن آن غلبه کند. شما برای غلبه بر این مشکلات چه ایده‌هایی را پیشنهاد می‌کنید؟ دیدگاهتان را با طراگاه در میان بگذارید.


بازدید : 63,124 بار

26 ارديبهشت 1395

چاپ صفحه

ایمیل

نظرات

مطالب مرتبط »

ویدیوهای پیشنهادی »

نظرات ( 0 )

هیچ نظری ثبت نشده است

ثبت نظر شما

قبل از ارسال نظر ، قوانین و ضوابط سایت را مطالعه کنید

تگ ها



معماریطراحیخانهاتاق‌نشیمننورگیراتاق‌خوابحیاط خلوتتیم معماریشرکت معماریدکوراسیون اتاق‌نشیمنطراحی دکوراسیون داخلی

مطالب محبوب »

Saturday , 03 December , 21:11